ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ NEW HOLLAND CR 10.90


Η New Holland Agriculture κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη συγκομιδή σταριού από θεριζοαλωνιστική μηχανή σε οκτώ ώρες.

Η θεριζοαλωνιστική μηχανή CR 10.90 της New Holland, κέρδισε τον τίτλο GUINNESS WORLD RECORDS για τη θεριζοαλωνιστική μηχανή με τη μεγαλύτερη ποσότητα συγκομιδής σταριού σε διάστημα οκτώ ωρών εργασίας. Η μηχανή, με τον πιο ισχυρό κινητήρα στον κόσμο με ισχύ 653 ίππων, κατόρθωσε να συλλέξει 797,656 τόνους σταριού σε χρονικό διάστημα οκτώ ωρών εργασίας.

Το σκηνικό για την επίτευξη του νέου ρεκόρ Guinness, στήθηκε από τη New Holland Agriculture, σε ένα σταροχώραφο στο Lincolnshire Αγγλίας. Η μηχανή που χρησιμοποιήθηκε ήταν η CR 10.90, μια μηχανή που κυριολεκτικά έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζει (combine) την κοπή με την διαδικασία αλωνισμού.

Σε χρονικό διάστημα οκτώ ωρών εργασίας η συγκομιδή της CR 10.90 έφτασε τους 797,656 τόνους, δηλαδή το φορτίο που θα μετέφεραν 28 νταλίκες ωφέλιμου φορτίου 28 περίπου τόνων.

Η ισχυρότερη θεριζοαλωνιστική μηχανή του κόσμου (με τη μέγιστη ισχύ του κινητήρα να φτάνει τους 653 ίππους) που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2014, κατασκευάζεται στο Γεωργικό Κέντρο Κορυφαίας Ποιότητας Συγκομιδής (Agricultural Centre of Harvesting Excellence) της New Holland, στο Zedelgem του Βελγίου. Η πρώτη παγκοσμίως θεριζοαλωνιστική μηχανή κατηγορίας 10, με ρότορες, είναι εξοπλισμένη με την τεχνολογία Twin Rotor™ η οποία αναπτύχθηκε από τη New Holland πριν 40 χρόνια.

Η μέση απόδοση συλλογής της μηχανής ήταν 99,7 τόνοι την ώρα με μέγιστο τους 135 τόνους την ώρα. Η μέση απόδοση του χωραφιού ήταν 9,95 τόνοι ανά 10 στρέμματα. Το ρεκόρ επιτεύχθηκε καταναλώνοντας μόνο 1,12 λίτρα καυσίμου ανά τόνο αλωνισμένου σταριού. Η μεταφορά του σταριού από τη μηχανή στις ρυμούλκες έγινε με άνεση από των 10 μέτρων σωλήνα μεταφοράς και την παροχή εκφόρτωσης των 142 λίτρων ανά λεπτό. Η μηχανή ήταν εξοπλισμένη και με το σύστημα αυτόματης δορυφορικής καθοδήγησης IntelliSteer™ το οποίο εξασφαλίζει ακρίβεια της τάξης του 1 με 2 εκατοστών ανά πέρασμα. Με το σύστημα IntelliSteer™ εξασφαλίστηκε η μέγιστη απόδοση του μαχαιριού των 13,7 μέτρων, 840CD, με ιμάντες για τη μεταφορά του κομμένου υλικού προς το αλωνιστικό μηχανισμό.

Ο πρόεδρος τη New Holland Agriculture κύριος Carlo Lambro, αμέσως μετά την ανακοίνωση της κατάκτησης του τίτλου, δήλωσε: «Η κατάκτηση του ρεκόρ Guinness ενδυνάμωσε ακόμα περισσότερο την άποψή μας ότι η CR 10.90 είναι η κορυφαία θεριζοαλωνιστική μηχανή μας και παγίωσε την ηγετική της θέση στην αγορά θεριζοαλωνιστικών μηχανών».