Επίδειξη συστημάτων πλόηγησης της New Holland


Φωτογραφικό υλικό από την επίσημη παρουσίαση του συστήματος πλοήγησης PLM, της New Holland.

 

100_2932 100_2931 100_2929 100_2927 100_2926 100_2924 100_2923 100_2921 100_2920 100_2919 100_2917 100_2915

Eπίδειξη συστημάτων ακριβείας από την εταιρεία Παύλος Ι. Κοντέλλης

Κοντονής Γιώργος|  09/05/2014 – 02:56 μμ

Ξεκούραστη σπορά με ακρίβεια και μεγαλύτερη οικονομία. Αυτό υπόσχεται το σύστημα γεωργίας ακριβείας PLM το οποίο αγρότες, φοιτητές και επαγγελματίες του χώρου των μηχανημάτων, είχαν την ευκαιρία να δούνε εν δράση, στην επίδειξη που διοργάνωσε η εταιρεία Παύλος Ι. Κοντέλλης Α.Ε.Β.Ε. στη Λιβαδειά

Στην επιτυχία της επίδειξης συνέβαλαν ο τεχνικός του τμήματος  συστημάτων Διαχείρισης Γης με Ακρίβεια (PLM) της New Holland κος Bert De Clercq, το προσωπικό της ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ και ο αντιπρόσωπος της εταιρίας στην περιοχή Φθιώτιδας κ. Πλήτσος.Στην επιτυχία της επίδειξης συνέβαλαν ο τεχνικός του τμήματος συστημάτων Διαχείρισης Γης με Ακρίβεια (PLM) της New Holland κος Bert De Clercq, το προσωπικό της ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ και ο αντιπρόσωπος της εταιρίας στην περιοχή Φθιώτιδας κ. Πλήτσος.

Η πρωτοβουλία αυτή της εταιρείας, είχε ως σκοπός να αναδείξει το πόσο σημαντικά είναι τα συστήματα ακριβείας στην ανταγωνιστική γεωργία και ανάπτυξη της εκμηχάνισης, όχι μόνο όσον αφορά το κόστος παραγωγής αλλά και τις συνθήκες εργασίας.

Το παρόν στην επίδειξη έδωσε και ο κ. Παύλος Κοντέλλης

Oι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μπούνε στη θέση του συνοδηγού ή του οδηγού στο τρακτέρ της επίδειξης ένα New Holland TS 135A, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με το δορυφορικό σύστημα διεύθυνσης τιμονιού EZ Pilot, ώστε να πάρουν μία πρώτη γεύση για το πώς μπορούν τα συστήματα ακριβείας να βελτιώσουν τις καθημερινές συνθήκες εργασίας.

Ο Βέλγος υπεύθυνος για τις επιδείξεις και την υποστήριξη των συστημάτων ακριβείας της New Holland, Bert de Clercq, έδεινε οδηγίες στους εκείνους που καθόντουσαν στη θέση του οδηγού.

Χωρίς καν να χρειάζεται να ακουμπούν τα χέρια τους στο τιμόνι το σύστημα έπαιρνε οδηγίες από το δορυφόρο κατευθύνοντας το τρακτέρ, προσφέροντας έτσι ξεκούραστη εργασία και ακρίβεια 2,5 εκατ. σε κάθε πέρασμα, ανάλογα με τα δεδομένα που εισήγαγε ο χρήστης στην οθόνη.

 

Έτσι σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Τσαγκαρόπουλο, εκπαιδευτή της New Holland, επιτυγχάνεται σημαντική μείωση στο κόστος παραγωγής από την προετοιμασία του χωραφιού έως τη λίπανση και τη φυτοπροστασία, όχι μόνο στη σπορά αλλά σε όλες τις αγροτικές εργασίες, ακόμα και υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες ή νύχτα.

Πληροφορίες για τα συστήματα ακριβείας

 

Η New Holland διερευνώντας πάντα τις δυνατότητες εφαρμογής νέων τεχνολογιών, σε μοντέλα παραγωγής, οι οποίες εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες για αποδοτική γεωργική εκμετάλλευση με ταυτόχρονη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των μηχανημάτων της, δημιούργησε το ειδικό τμήμα New Holland PLM  (Precision Land Management) αποκλειστικά για την ανάπτυξη, προώθηση και υποστήριξη δορυφορικών συστημάτων πλοήγησης γεωργικών μηχανημάτων το οποίο σε συνεργασία με την πρωτοπόρο στον τομέα αυτό, εταιρία TRIMBLE, προσφέρει στους πελάτες της, και όχι μόνο, εξοπλισμό που περιλαμβάνει σειρές συστημάτων δορυφορικής πλοήγησης που μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε τύπο μηχανήματος, παλαιό ή νέο, μετά την πώλησή του έως και εξοπλισμό εργοστασιακής τοποθέτησης σχεδιασμένο ειδικά για τα μηχανήματα της.

Ενδεικτικά τα προϊόντα PLM  μπορούν να προσφέρουν ακρίβεια έως και 2,5 εκατοστών από πέρασμα σε πέρασμα και ανά έτος στις γραμμικές καλλιέργειες ενώ υπάρχει η δυνατότητα χαρτογράφησης των χωραφιών, με τη χρήση κατάλληλων προγραμμάτων,  για τη διαχείρισή τους με ακρίβεια 1 τετραγωνικού μέτρου (συγκομιδή, σπορά, λιπασματοδιανομή, άρδευση κ.λπ.) με σκοπό τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα θέματα που αφορούν τα προϊόντα PLM (New Holland) και AFS (Case IH) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στους ιστότοπους www.plmacademy.newholland.com και  www.afsacademy.caseih.com